BOB MARLEY: Ako je zaslužuješ, nećeš odustati. Ako odustaneš, ne zaslužuješ je...

BOB MARLEY: Ako je zaslužuješ, nećeš odustati. Ako odustaneš, ne zaslužuješ je...

Ona nije savršena. Nisi ni ti. I vas dvoje nikada nećete biti savršeni.

♥ Ona nije savršena. Nisi ni ti. I vas dvoje nikada nećete biti savršeni. Ali, ako te može nasmijati bar jednom, natjerati te da razmisliš dvaput, ako priznaje da je čovjek, i griješi, ostani uz njega i pruži mu najviše što možeš.

♥ On neće citirati stihove, on ne misli o tebi svaki minut, ali on daje taj dio sebe, koji ti možeš uništiti, i on zna o tome. Ne pričinjavaj mu bol, ne pokušavaj da ga promjeniš, i ne očekuj od njega više nego što on može pružiti. Ne analiziraj.

♥ Nasmij se kada te čini sretnom, viči na njega kada te nervira i želi ga kada on nije pored tebe.

♥ Ljubav je teška, kada je to ljubav.

♥ Idealni muškarci ne postoje, ali uvijek postoji jedan, idealan za tebe.

♥ Možda joj nećeš biti prvi muškarac, ni posljednji, ili jedini. Voljela je prije tebe i možda će voljeti poslije. Ali, ako te sada voli, zar je bilo šta drugo bitno?

♥ Otvaraš svoje srce iako znaš da jednog dana može biti slomljeno i u otvaranju srca doživljavaš ljubav i zadovoljstvo koje nikad nisi mislio da je moguće. Uviđaš da je ranjivost jedini način da svom srcu omogućiš da osjeti pravi pritisak koji je toliko stvaran da te plaši.

♥ Stvari koje te nikad prije nisu zanimale postaju fascinantne jer znaš da su toliko važne toj osobi koja ti je posebna. Misliš o toj osobi u svakoj prilici i u svemu što radiš. Prisjećaš ih se uz proste stvari kao što su blijedoplavo nebo, nježan vjetar, pa čak i olujni oblak na horizontu.

♥ Ako je idealna, neće biti laka. Ako je laka, neće biti idealna. Ako je zaslužuješ, nećeš odustati. Ako odustaneš, ne zaslužuješ je. Prava istina je, svaka će te povrijediti, tvoje je samo da nađeš onu zbog koje vrijedi da se pati.

Izvor: rima.ba
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK