KREM ŠPINAT - Zdrav i ukusan dodatak jelima

KREM ŠPINAT - Zdrav i ukusan dodatak jelima

Zdravo, zasitno i ukusno

Zdravo, zasitno i ukusno jelo koje paše u svim sezonama, a naročito u proljeće

Sastojci:

  • 1 kg svježeg špinata
  • 5 dkg maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 1/2 l mlijeka
  • 2 režnja češnjaka
  • sol i papar po ukusu
  • 1 prstohvat ribanog muškatnog oraščića

Priprema:
Očišćeni špinat (odstraniti petaljeke i dobro oprati u hladnoj vodi) malo prokuhati u kipućoj vodi (3 - 5 minuta), procijediti i naglo preliti hladnom vodom. Ovako blanširani špinat ustiniti. 
Maslac otopiti na jako laganoj vatri, dodati brašno i lagano prepržiti, kad brašno počne mijenjati boju (nikako ne smije posmeđiti) doliti dva dcl hladnog mlijeka i promiješati pazeći da se ne stvore grudice. 
Dodamo sitno sjeckani češnjak. Pustimo da prokuha, pa dodamo sjeckani blanširani špinat. 
Soliti prstohvat po prstohvat po ukusu (lako se presoli, pa s dodavanjem soli treba biti oprezan i neprestance kušati). 
Po potrebi odnosno do željene gustoće dodavati još mlijeka. Ovako pripremljeni špinat najbolje će se slagati s pire krompirom ili pohanim kruhom. Bilo s pireom ili pohanim kruhom možete poslužiti i jaje na oko.

PROČITAJTE JOŠ: KRALJ POVRĆA - Činjenice koje morate znati o špinatu

Izvor: rima.ba

TAGOVI



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK