RICHARD GERE: Niko od nas neće izaći živ odavde

 RICHARD GERE: Niko od nas neće izaći živ odavde

Životna ispovijest

Na jednoj od fan stranica, osvanula je životna pouka Richarda Gerea koju bi svako trebao da pročita, a možda i da se zamisli nad sobom i onim što jeste.

„Mama mog prijatelja se hranila zdravo čitavog života. Nikad nije konzumirala alkohol, niti bilo kakvu „lošu“ hranu, vježbala je svakog dana, vrlo savitljiva, vrlo aktivna, uzimala je sve suplemente koje joj je preporučivao doktor, nikad nije izlazila na Sunce bez zaštite a i kad jeste, bilo je to za najkraće moguće vrijeme – praktično je štitila svoje zdravlje u najvećoj mjeri koliko je mogla.

Danas ima 76 godina i ima rak kože, rak koštane srži i ekstremnu osteoporozu.

Otac mog prijatelja jede slaninu na slanini, puter preko putera, mast preko masti,  mislim da nikad nije vježbao, bio na Suncu dok ne izgori svaki put, bukvalno mu je pristup životu takav da ga živi do maksimuma, a ne kako mu drugi sugerišu.

On danas ima 81. godinu i doktori kažu da ima zdravlje mlade osobe.

Ljudi, ne možete da se sakrijete od svog otrova. On je tamo negdje i pronaći će vas. Ovo su riječi prijateljeve majke koja je još živa: „Da sam znala da će mi se život završiti na ovakav način, živjela bih ga do maksimuma, uživajući u svemu što mi je rečeno da ne treba!“

Niko od nas neće odavde izaći živ, zato vas molim da prestanete da se prema sebi ophodite kako drugi nameću. Jedite tu ukusnu hranu, šetajte po suncu, skočite u okean. Recite istinu koju nosite u svom srcu poput skrivenog blaga. Budite blesavi. Budite ljubazni. Budite čudni. Nema vremena ni za šta drugo“, ispričao je slavni glumac.

Bez obzira da li je u pitanju priča koja zaista potiče od poznatog glumca ili ne, pouka je jasna: ne budite opsednuti nečim samo zato što je u pitanju trenutni trend ili nečija preporuka; umjerenost je majka i živite život punim plućima.
 

Izvor: rima.ba
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK